Peynirli Gül Böreği Tarifi
Peynirli Gül Böreği tarifi: Peynirli Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Gül Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Peynirli Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçi için:
- 1 çay bardağı lor peyniri
- 1 çay bardağı beyaz peynir
Sosu için:
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
Üzeri için:
Peynirli Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
- Bir kapta iç harcı için gerekli olan peynirleri karıştırın.
- Yufkalarınızı tezgaha serin. Her yufkayı 4 eşit parçaya bıçak yardımıyla bölün. Böldüğünüz her parçayı tam ortasından saat yönünde çevirin.
- Hazırladığınız sosu yufkaların şeklini bozmamaya özen göstererek sürün. Ardından tam ortasına peyniri koyup kenardan yufkalarınızı kapatın ve ters çevirin. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
- Pişince fırından alıp bir süre dinlendirdikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Peynirli Gül Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Fırından çıkardıktan sonra üzerini temiz bir bezle örterek dinlendirirseniz yumuşacık olur. Dilerseniz iç malzemelerini farklılaştırabilirsiniz. Şekil verdikten sonra sosunu sürerken şeklini bozmamaya özen gösterin.