Peynirli Domatesli Enginar Dolması Tarifi
Peynirli Domatesli Enginar Dolması tarifi: Peynirli Domatesli Enginar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Domatesli Enginar Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Peynirli Domatesli Enginar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet  enginar (buharda pişmiş)
- 1/2 çay kaşığı  tuz
- 3 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 2 diş  sarımsak
- 3 yemek kaşığı  isli peynir
- 3 yemek kaşığı  kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı  krema
- 1 adet  yumurta
- 1/2 çay kaşığı  toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı  galeta unu
- 6 adet  cherry domates
Peynirli Domatesli Enginar Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Buharda yumuşayana kadar pişirdiğiniz enginarları fırın kabına alın ve içlerini hafifçe tuzlayıp zeytinyağı ile yağlayın. 
- Orta boy bir kasede ezilmiş sarımsak, ufak parçalara kesilmiş isli peynir, rendelenmiş kaşar, krema, yumurta, kırmızı biber ve galeta ununu harmanlayıp harç yapın. 
- Harcı enginarların içine paylaştırıp hafifçe bastırın. Enginarların üzerine, ikiye bölünmüş cherry domateslerden dörder adet koyup hafifçe yağlayın. 
- Tepsiyi 190 derecelik sıcak fırına yerleştirin. Harcın üzeri kızarana kadar yaklaşık  20-25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.