Peynirli Domatesli Enginar Dolması Tarifi
Peynirli Domatesli Enginar Dolması tarifi: Peynirli Domatesli Enginar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Domatesli Enginar Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Peynirli Domatesli Enginar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet enginar (buharda pişmiş)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı isli peynir
- 3 yemek kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 6 adet cherry domates
Peynirli Domatesli Enginar Dolması tarifi nasıl yapılır?
Buharda yumuşayana kadar pişirdiğiniz enginarları fırın kabına alın ve içlerini hafifçe tuzlayıp zeytinyağı ile yağlayın.
Orta boy bir kasede ezilmiş sarımsak, ufak parçalara kesilmiş isli peynir, rendelenmiş kaşar, krema, yumurta, kırmızı biber ve galeta ununu harmanlayıp harç yapın.
Harcı enginarların içine paylaştırıp hafifçe bastırın. Enginarların üzerine, ikiye bölünmüş cherry domateslerden dörder adet koyup hafifçe yağlayın.
Tepsiyi 190 derecelik sıcak fırına yerleştirin. Harcın üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.