Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi

Peynirli Dereotlu Poğaça

Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi

Peynirli Dereotlu Poğaça tarifi: Peynirli Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynirli Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram margarin (eritilip ılıtılmış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatl kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase peynir
  • 1/2 demet dereotu
  • 4 su bardağı un

Peynirli Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Margarin eritilir ve ılımaya bırakılır. Ilıyan margarin, sıvı yağ, yumurta, süt ve tuz kaba alınıp çırpılır. Peynir ve dereotu da ilave edilip karıştırılır.
  • Kabartma tozu ve un da ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında gelene kadar yoğurulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanıp hafifçe bastırılır.  Hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.
  • Yuvarlanan poğaçalar yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir ve üzerine çörek otu serpilir. 180 derecede fanlı ayarda üzeri kızarana kadar pişirilir.

Peynirli Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Hamur çok sert olmayacak, kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edilecek.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025