Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Peynirli Dereotlu Poğaça tarifi: Peynirli Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Peynirli Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram margarin (eritilip ılıtılmış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 tatl kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase peynir
- 1/2 demet dereotu
- 4 su bardağı un
Peynirli Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Margarin eritilir ve ılımaya bırakılır. Ilıyan margarin, sıvı yağ, yumurta, süt ve tuz kaba alınıp çırpılır. Peynir ve dereotu da ilave edilip karıştırılır.
- Kabartma tozu ve un da ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında gelene kadar yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanıp hafifçe bastırılır. Hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.
- Yuvarlanan poğaçalar yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir ve üzerine çörek otu serpilir. 180 derecede fanlı ayarda üzeri kızarana kadar pişirilir.
Peynirli Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamur çok sert olmayacak, kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edilecek.