Peynirli Çörek Otlu Kek Tarifi
Peynirli Çörek Otlu Kek tarifi: Peynirli Çörek Otlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Çörek Otlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Peynirli Çörek Otlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet orta boy havuç
- 1,5 su bardağı (tepeleme) peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
- 1 çay bardağı çörek otu
- 2,5 su bardağı un
- 1 avuç ince kıyılmış dereotu
Peynirli Çörek Otlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak yumurtalarımızı ve tuzumuzu derin bir kasenin içerisine koyarak karışım köpük köpük olana dek çırpıyoruz.nArdından sıvı olan malzemelerimizi yani yağ ve sütü ekliyoruz.
- Yavaşça karıştırmaya devam ediyoruz. Sonrasında rendenin küçük tarafı ile rendelediğimiz havucumuzu, ince kıyılmış dereotunu, ince doğranmış ufalanmış peynirimizi ve çörek otunu ekliyoruz.
- Son olarak elekten geçirdiğimiz kabartma tozunu ve unuda ekleyerek yağlamış olduğumuz pişirme kabımıza hazırladığımız karışımı boşaltıyoruz.150 derecede ısıttığımız fırınımıza pişirmek üzere koyuyoruz.
- 15 dakika kadar pişirdikten sonra dereceyi 180 dereceye çıkartarak kekimizi pişiriyoruz. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyetler olsun.
Peynirli Çörek Otlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Karışımın hiçbir aşamasında mikser kullanmayın. Pişirme kabını sıvı yağ ile değil tereyağı ile yağlayın.