Peynirli Çörek Tarifi
Peynirli Çörek tarifi: Peynirli Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Peynirli Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çörek hamuru için:
- 1 adet yumurta akı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı margarin veya tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 çay bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 yemek kaşığı tuz
İç harcı için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
- 200 gram lor peyniri
- 2 dal taze soğan
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Üzeri için:
Peynirli Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Kuru mayayı, toz şeker ilavesiyle ılık sütte eritin. Zeytinyağı, yumurta akı ve oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini derin bir karıştırma kabına alın.
- Tamamen eriyen kuru mayayı katıp elinizle karıştırın. Ayrı bir kaba elediğiniz ölçülü un ve tuz karışımından azar azar ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın.
- Hamur toparlanıp ele yapışmayan bir kıvam aldığında yoğurma işlemini durdurun. Üzerine hafif nemli ve pamuklu bir bez kapatıp 40-45 dakika kadar dinlendirin.
- İç harcı için; ayıklanmış taze soğanları oldukça küçük küpler halinde kesin. Lor peyniri ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın.
- Mayalı hamurdan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle hafifçe açın. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Hamurların üzerine eritilmiş tereyağı sürüp orta kısımlarını peynirli karışımla doldurun. Üzerlerine nemli bir bez kapatıp 10 dakika daha dinlendirin.
- Kenar kısımlarına çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
Peynirli Çörek tarifinin püf noktası nedir?
Çörek hamurunu tarifte yer alan süre zarfında, oda ısısında dinlendirmeye özen gösterin.Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmelisiniz. Çörek hamuru toparlanana kadar azar azar elenmiş un ekleyebilirsiniz.