Peynirli Çıtır Börek Tarifi
Peynirli Çıtır Börek tarifi: Peynirli Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Çıtır Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Peynirli Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı un
- 3 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase lor peyniri
Peynirli Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kaba un koyulur ve ortası hafifçe açılarak yuvarlak oluşturulur.
- Açılan kısma yavaşca ılık su dökülür.
- Bu şekilde yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
- Hazırlanan hamur 15 dakika üstü örtülü dinlendirilir.
- Sonrasında ufak bezeler halinde tek tek oklava ile açılır.
- Hamurlar ince olacak şekilde un serpilerek açılır.
- Açılan hamurların orta kısmına iç harcı koyulup, kapatılır.
- Açılan tüm hamurlar bu şekilde hazırlanır.
- Orta ateşte kızmış yağda tavada alt üst kızartılır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.