Peynirli Buzluk Çöreği Tarifi
Peynirli Buzluk Çöreği tarifi: Peynirli Buzluk Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Buzluk Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1.5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Peynirli Buzluk Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya (10 gram)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
Peynirli Buzluk Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru hazırlamak için bir kasede ılık süt, ılık su, kuru maya ve toz şekeri karıştırıp 5 dakika kadar bekletin.
- Geniş bir kaseye mayalı karışımı ve sıvı yağı aktarın. Üzerine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde üzerini temiz bir bez veya streç film ile kapatıp 1 saat mayalandırın.
- Mayalanmış hamurun üzerine bastırarak gazını alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş peynirleri ilave edip tekrar yoğurun.
- Yağlanmış borcamın içerisine hamuru yayın ve 20 dakika kadar borcamın içerisinde mayalamaya bırakın.
- Mayalanmış hamurun üzerine susam serpiştirip 185 derece fırında, üzeri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyerek servis edebilir veya buzlukta hava almayacak şekilde muhafaza edebilirsiniz.
Peynirli Buzluk Çöreği tarifi için servis önerisi
Buzluktan çıkardıktansonra 15-20 dakika oda sıcaklığında bekletin, ister tavada, isterseniz fırında ısıtarak servis edebilirsiniz.