Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynirli Buzluk Çöreği Tarifi

Peynirli Buzluk Çöreği

Peynirli Buzluk Çöreği Tarifi

Peynirli Buzluk Çöreği tarifi: Peynirli Buzluk Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Buzluk Çöreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynirli Buzluk Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya (10 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un

İç Harcı İçin:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)

Peynirli Buzluk Çöreği tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru hazırlamak için bir kasede ılık süt, ılık su, kuru maya ve toz şekeri karıştırıp 5 dakika kadar bekletin.
  • Geniş bir kaseye mayalı karışımı ve sıvı yağı aktarın. Üzerine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde üzerini temiz bir bez veya streç film ile kapatıp 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanmış hamurun üzerine bastırarak gazını alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş peynirleri ilave edip tekrar yoğurun.
  • Yağlanmış borcamın içerisine hamuru yayın ve 20 dakika kadar borcamın içerisinde mayalamaya bırakın.
  • Mayalanmış hamurun üzerine susam serpiştirip 185 derece fırında, üzeri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyerek servis edebilir veya buzlukta hava almayacak şekilde muhafaza edebilirsiniz.

Peynirli Buzluk Çöreği tarifi için servis önerisi

Buzluktan çıkardıktansonra 15-20 dakika oda sıcaklığında bekletin, ister tavada, isterseniz fırında ısıtarak servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025