Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynirli Börek Tarifi

Peynirli Börek

Peynirli Börek Tarifi

Peynirli Börek tarifi: Peynirli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynirli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sosu için:

  • 1 adet maden suyu (300 ml)
  • 3/4 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

İç harcı ve böreği için:

  • 300 gram ufalanmış beyaz peynir (tercihen Ezine peyniri)
  • 100 gram mihaliç peyniri (rendelenmiş)
  • 5 adet günlük yufka

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı susam

Peynirli Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Börek içine süreceğiniz sosu hazırlamak için yoğurt, süt, maden suyu, 1 adet  yumurta ve sıvı yağı bir kaseye alarak güzelce çırpın ve kenara alın.
  • Fırın tepsisini sıvı yağ veya tereyağ ile yağlayın. İlk yufkayı bütün halinde tepsiye serip kenarlarını düzeltin.
  • Başka bir yufka alarak büyük parçalara ayırın ve ilk yufkanın üzerine yerleştirin. Ardından bir kepçe yardımıyla hazırladığınız sostan dökün ve peynirleri karışırarak hazırladığınız peynirli iç harcınızdan serpiştirin.
  • Son 1 adet yufkanız kalana dek işleme devam edin. Her katman için yarım yufka, sos ve 1-2 yemek kaşığı peynirli harç kullanarak işlemi tekrar edin.
  • Son yufkayı üzerine koymadan önce kenarlardan sarkan yufkaları içe doğru katlayın. Kalan sostan sürün.
  • Ardından 1 adet bütün yufkayı üzerine kapatıp kenarlardan sarkan kısımlarını böreğin altına doğru kıvırın.
  • Çok az kalmış olan sosunuzun içine 1 adet yumurta kırın ve karıştırın. Böreğin üst ve yan kısımlarına güzelce sürün. Susam ve çörekotu serpiştirin. Sosunu güzelce çekmesi için 10-15 dakika dinlendirin.
  • Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişerken sosunda bulunan maden suyu sebebiyle kabaracaktır. Fırını açmayın ve iyice renk alana dek pişmeye bırakın. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyip servis edin.

Peynirli Börek tarifinin püf noktası nedir?

1 büyük tepsi 8 porsiyon olarak hesaplanmıştır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025