Peynirli Biber Sarma Tarifi
Peynirli Biber Sarma tarifi: Peynirli Biber Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Biber Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Peynirli Biber Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 9 adet kırmızı kapya biber
- 1/2 kalıp ezine peyniri
- 4 yemek kaşığı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 3 adet kuru kayısı
- 4-5 dal doğranmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Peynirli Biber Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Biberleri fırın tepsisine dizin. 200 derece, öncede ısıtılmış fırında üzeri hafif kararana kadar közleyin. Yaklaşık 30 dakika sürecektir.
- Közlenen biberleri bir kaseye alarak soğumaya bırakın.
- Soğuyan biberlerin kabukları soyun. Ortadan bir çizin atarak içindeki çekirdekleri dikkatlice çıkarın.
- İç dolgusu için; peyniri bir kasede çatalla ezin. Kuru kayısıyı, maydanozu, cevizi incecik doğrayarak ilave edin. Çörek otunu da ekleyerek iyice karıştırın.
- Közlenmiş ve soyulmuş biberi tahtanın üzerine düz şekilde yayın. Tam ortasına 1 tatlı kaşığı dolusu peynirli karışımdan koyun.
- Dikkatlice biberin bir ucunu kaldırın var sarmaya başlayın.
- Sararak diğer ucunu da birleştirin. Bu işlemi kalan tüm biberlere uygulayın.
- Biber sarmalarını 1 parmak kalınlığında dilimlere keserek bir sunum tabağına dizin. Üzerine incecik zeytinyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun!
Peynirli Biber Sarma tarifinin püf noktası nedir?
Biberleri kesmeden önce 1 saat buzdolabında dinlendirirseniz hem daha kolay servis edebilirsiniz hem de lezzetini daha iyi içine çekecektir.