Peynirli Baharatlı Kraker Tarifi
Peynirli Baharatlı Kraker tarifi: Peynirli Baharatlı Kraker için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Baharatlı Kraker nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Peynirli Baharatlı Kraker yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri (ya da kaşar peyniri)
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı buzlu su
Üzeri için:
- 1 çay kaşığı iri çekilmiş tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı biberiye
Peynirli Baharatlı Kraker tarifi nasıl yapılır?
- Rendelenmiş peynir, un ve tereyağını bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
- Karışımı hamur haline getirebilmek için buzlu suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
- Hamuru 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Dolaptan çıkardığınız hamuru ince bir şekilde açarak, keskin bir bıçak yardımıyla dilediğiniz büyüklükteki kareler şeklinde kesin.
- Dilerseniz kare hamurların ortasına bir çubuk yardımıyla yuvarlak delikler açın.
- Hamurları pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin ve üzerlerine tuz, toz biber ve biberiye serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.
Peynirli Baharatlı Kraker tarifi için servis önerisi
Krakerlerinizi arzuya göre iri çekilmiş karabiber, kekik, nane vb. baharatlarla tatlandırabilir, hamuruna kırmızı toz biber ya da zerdeçal ekleyerek renklendirebilirsiniz.