Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynirli Akıtma Tarifi

Peynirli Akıtma

Peynirli Akıtma Tarifi

Peynirli Akıtma tarifi: Peynirli Akıtma için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Akıtma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynirli Akıtma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 dal yeşil soğan
  • 5-6 dal dereotu
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı un
  • 1/2 kase beyaz peynir
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay bardağı süt

Peynirli Akıtma tarifi nasıl yapılır?

  • Dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı ince ince doğrayın ve bir kaba alın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyin ve güzelce karıştırın. Sütü kontrollü ekleyin.
  • Kek kıvamı gibi hafif akışkan bir kıvam elde edin.
  • Krep tavasını yağlayın. Üzerine silikon pankek kalıbını yerleştirin. Kalıbın bölümlerine 1 yemek kaşığı akıtma harcın dan dökün. 1 dk sonra kalıbı yavaşça kaldırın. Artık akıtmalar kalıp olmadan pişecektir.
  • Akıtmaları arkalı önlü kızartın. Dilediğiniz gibi servis edin. Afiyetler olsun!

Peynirli Akıtma tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz baharat ve yeşillik oranlarını artırabilirsiniz. Pankek kalıbında yapmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz 1 yemek kaşığı kadar alıp direk tavaya da dökebilirsiniz. Harç çok koyu olmasın ki çiğ kalmasın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025