Peynirli Akıtma Tarifi
Peynirli Akıtma tarifi: Peynirli Akıtma için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Akıtma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Peynirli Akıtma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 dal yeşil soğan
- 5-6 dal dereotu
- 5-6 dal maydanoz
- 1 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı un
- 1/2 kase beyaz peynir
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı süt
Peynirli Akıtma tarifi nasıl yapılır?
- Dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı ince ince doğrayın ve bir kaba alın.
- Diğer malzemeleri de ekleyin ve güzelce karıştırın. Sütü kontrollü ekleyin.
- Kek kıvamı gibi hafif akışkan bir kıvam elde edin.
- Krep tavasını yağlayın. Üzerine silikon pankek kalıbını yerleştirin. Kalıbın bölümlerine 1 yemek kaşığı akıtma harcın dan dökün. 1 dk sonra kalıbı yavaşça kaldırın. Artık akıtmalar kalıp olmadan pişecektir.
- Akıtmaları arkalı önlü kızartın. Dilediğiniz gibi servis edin. Afiyetler olsun!
Peynirli Akıtma tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz baharat ve yeşillik oranlarını artırabilirsiniz. Pankek kalıbında yapmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz 1 yemek kaşığı kadar alıp direk tavaya da dökebilirsiniz. Harç çok koyu olmasın ki çiğ kalmasın.