Peynir Tatlısı (Höşmerim) Tarifi
Peynir Tatlısı (Höşmerim) tarifi: Peynir Tatlısı (Höşmerim) için gerekli malzemeler nelerdir? Peynir Tatlısı (Höşmerim) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Peynir Tatlısı (Höşmerim) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre çiğ süt
- 1 çay kaşığı peynir mayası
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı irmik
- 2 su bardağı toz şeker
Peynir Tatlısı (Höşmerim) tarifi nasıl yapılır?
- Çiğ sütü bir tencereye alarak yoğurt mayalama ısısına kadar (yani parmağınızı yakmayacak sıcaklığa gelene kadar) ısıtın. Süt yeterince ısındığında ocağı kapatın.
- Peynir mayasını sütün üzerine ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, üzerini bir örtüyle örttükten sonra iki saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan peyniri tel çırpıcıyla karıştırın. Üzerine yumurtaları kırıp karışıma yedirin. Sonra irmik ve toz şekeri ekleyip, orta ateşte karışım kaynayana kadar tel çırpıcıyla karıştırın.
- Höşmerim kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt havlu yerleştirip kapağı havlunun üzerine kapatın. Tatlıyı yarım saat demlenmeye bırakın.
- Demlenen tatlıyı kaşıkla servis tabaklarına alarak servis yapın.
Peynir Tatlısı (Höşmerim) tarifinin püf noktası nedir?
Peynir mayasını aktarlarda bulabilirsiniz.Höşmerimi fındık, badem gibi kuru yemişler veya Hindistan cevizi rendesiyle servis edebilirsiniz.Sütlü bir tatlı olduğu için höşmerimi buzdolabında muhafaza etmelisiniz.