Peynir Soslu Şaşlık Tarifi
Peynir Soslu Şaşlık tarifi: Peynir Soslu Şaşlık için gerekli malzemeler nelerdir? Peynir Soslu Şaşlık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Peynir Soslu Şaşlık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram şaşlık eti
- 180 gram cheddar sos (eritilmiş cheddar peyniri ve baharat
- 60 gram krema
- 5 gram ince çekilmiş deniz tuzu
Servisi için:
- 3 adet tortilla ekmeği
- 75 gram kültür mantarı
- 65 gram sivri biber
Peynir Soslu Şaşlık tarifi nasıl yapılır?
- Bonfilenin uç kısmında kalan bölümleri (uca doğru incelen kısımları) yaklaşık bir parmak kalınlığında uzun ince şeritler halinde kesin.
- Uzunlamasına (s) çizecek şekilde şişe dizdiğiniz bonfile parçalarının üzerine az miktarda deniz tuzu serpiştirin.
- Şişleri arkalı önlü ters çevirerek kızgın ızgara üzerinde kısa sürede pişirin.
- Cheddar sosu için; rendelenmiş cheddar peynirini önceden ısıtılmış döküm bir tava üzerinde baharat karışımı ve kremayla karıştırın.
- İnce ince dilimlediğiniz kültür mantarları ve bütün sivri biberleri ızgarada pişirin. Arzuya göre tortilla ekmeklerini ısıtın.
- Sıcak cheddar sosu içine aldığınız şaşlık parçalarını; tortilla ekmekleri, ızgara mantar ve sivri biberler eşliğinde servis edin.
Peynir Soslu Şaşlık tarifinin püf noktası nedir?
Bonfile yağsız bir et olduğu için pişirme işlemi öncesinde üzerine zeytinyağı gezdirmeyi unutmayın, az pişirmekten korkmayın.İnce ince kesilen ve şişlere geçirilen dana bonfile parçaları, yumuşak ve lezzetli olması için kısa sürede pişirilmeli sonrasında ayrı bir yerde sunulan özel peynir sosuyla birlikte servis edilmelidir.
Peynir Soslu Şaşlık tarifi için servis önerisi
Arzuya göre ızgarada pişirilen mantar ve sivri biber parçalarını peynir sosuyla harmanladıktan sonra da servis edebilirsiniz.Cheddar sosa son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.