Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek Tarifi
Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek tarifi: Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 3/4 su bardağı esmer şeker (120 gram)
- 1 su bardağı toz şeker (175 gram)
- 3/4 su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 su bardağı süzme yoğurt (200 gram)
- 2,5 su bardağı havuç (250 gram)
- 2,5 su bardağı un (275 gram)
- 1 paket vanilin (5 gram)
- 1 paket kabartma tozu (10 gram)
- 1 çay kaşığı karbonat (3 gram)
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1/4 çay kaşığı yenibahar
- 1/4 çay kaşığı zencefil
- 1/8 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1/8 çay kaşığı toz karanfil
- 1/2 çay kaşığı tuz
Krema için:
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 su bardağı (2 parmak eksik) pudra şekeri (220 gram)
- 1 paket taze peynir (200 gram)
- 1/2 paket vanilin
Süsleme için:
Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Havuçlar ince rendelenir ve kenara alınır. 26 cm'lik kelepçeli kalıp yağlanıp unlanır. Derin bir kapta yumurtalar ve şeker, rengi açılıp kıvam alana kadar çırpılır.
- Sırasıyla sıvı yağ ve süzme yoğurt azar azar eklenerek çırpmaya devam edilir. Havuç eklenir, karıştırılır. Kuru malzemeler karıştırılıp elenerek eklenir.
- Spatulayla karıştırılır. Kek kalıbına yayılır. Kalıbın çevresi alüminyum folyo ile sarılır. Böylece kekin dışı yanmadan dengeli pişmesi sağlanır.
- Önceden alt üst ayarda 180 dereceye ayarlanan fırında 40-45 dakika pişirilir. Kürdan batırınca temiz çıkıyorsa pişmiştir. Kek ılınınca kalıptan çıkarılıp tel ızgara üzerinde tamamen soğutulur.
- Krema için toz şeker, kahve değirmeninde çekilerek pudra şeker haline getirilir ya da pudra şeker ince delikli elekten elenip blenderda çekilir.
- Oda sıcaklığında tamamen yumuşamış tereyağı, kabarana kadar çırpılır. Azar azar pudra şekeri ve vanilin eklenir. Oda sıcaklığındaki taze peynir kaşık kaşık eklenerek çırpılır.
- Buzdolabında soğuyana kadar bekletilir. Tamamen soğuyan kek, enine ikiye kesilir. Üst kısım taban olacak şekilde kek standına yerleştirilir. Kremanın yarısı sürülür.
- Üzerine irice kesilen cevizin yarısı serpilir. Üst kısım kapatılıp kalan krema yayılır. Kalan cevizle süslenir. Tercihen 1 gece kapalı şekilde buzdolabında dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun.
Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Havuç ince rendelenmeli.