Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek Tarifi

Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek

Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek Tarifi

Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek tarifi: Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı esmer şeker (120 gram)
  • 1 su bardağı toz şeker (175 gram)
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (200 gram)
  • 2,5 su bardağı havuç (250 gram)
  • 2,5 su bardağı un (275 gram)
  • 1 paket vanilin (5 gram)
  • 1 paket kabartma tozu (10 gram)
  • 1 çay kaşığı karbonat (3 gram)
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı yenibahar
  • 1/4 çay kaşığı zencefil
  • 1/8 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1/8 çay kaşığı toz karanfil
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Krema için:

  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı (2 parmak eksik) pudra şekeri (220 gram)
  • 1 paket taze peynir (200 gram)
  • 1/2 paket vanilin

Süsleme için:

  • 1 su bardağı ceviz içi

Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçlar ince rendelenir ve kenara alınır. 26 cm'lik kelepçeli kalıp yağlanıp unlanır. Derin bir kapta yumurtalar ve şeker, rengi açılıp kıvam alana kadar çırpılır.
  • Sırasıyla sıvı yağ ve süzme yoğurt azar azar eklenerek çırpmaya devam edilir. Havuç eklenir, karıştırılır. Kuru malzemeler karıştırılıp elenerek eklenir.
  • Spatulayla karıştırılır. Kek kalıbına yayılır. Kalıbın çevresi alüminyum folyo ile sarılır. Böylece kekin dışı yanmadan dengeli pişmesi sağlanır.
  • Önceden alt üst ayarda 180 dereceye ayarlanan fırında 40-45 dakika pişirilir. Kürdan batırınca temiz çıkıyorsa pişmiştir. Kek ılınınca kalıptan çıkarılıp tel ızgara üzerinde tamamen soğutulur.
  • Krema için toz şeker, kahve değirmeninde çekilerek pudra şeker haline getirilir ya da pudra şeker ince delikli elekten elenip blenderda çekilir.
  • Oda sıcaklığında tamamen yumuşamış tereyağı, kabarana kadar çırpılır. Azar azar pudra şekeri ve vanilin eklenir. Oda sıcaklığındaki taze peynir kaşık kaşık eklenerek çırpılır.
  • Buzdolabında soğuyana kadar bekletilir. Tamamen soğuyan kek, enine ikiye kesilir. Üst kısım taban olacak şekilde kek standına yerleştirilir. Kremanın yarısı sürülür.
  • Üzerine irice kesilen cevizin yarısı serpilir. Üst kısım kapatılıp kalan krema yayılır. Kalan cevizle süslenir. Tercihen 1 gece kapalı şekilde buzdolabında dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun.

Peynir Kremalı Bol Baharatlı Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Havuç ince rendelenmeli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025