Peynir Kızartması Tarifi
Peynir Kızartması tarifi: Peynir Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Peynir Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Peynir Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
- 1 kase mısır unu
- 1 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı nane (arzuya göre)
- 1 adet yumurta
Kızartmak İçin:
Peynir Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Peyniri dikdörtgen ve uzun bir şekilde kesin.
- Bir kase mısır ununa, un ve baharatları ekleyin, harmanlayın.
- Ayrı bir kaba yumurtaları kırın.
- Peynirleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayın. Fazla unundan arındırın.
- Bir kaba ya da yağlı kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
- Yağı derin bir tavada kızdırın.
- Yağ kızdıktan sonra peynirleri ekleyin ve altı üstü altın rengi alana kadar kızartın.
- Yağdan aldıktan sonra peçete ile fazla yağından arındırın. Servise hazır. Afiyet olsun.
Peynir Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Dilediğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz ama seçeceğiniz peynirin sert bir peynir olmasında yarar var. Mozzarella peyniri, mihaliç peyniri veya kaşar peyniri kullanabilirsiniz. Ayrıca baharatların miktarını dilediğiniz kadar arttırabilir veya azaltabilirsiniz.