Peynir Fondü Tarifi
Peynir Fondü tarifi: Peynir Fondü için gerekli malzemeler nelerdir? Peynir Fondü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Peynir Fondü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Fondü İçin:
- 250 gram fransız emmental peyniri
- 200 gram isviçre gruyer peyniri
- 40 cl. beyaz şarap
- 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
- 2 diş sarımsak
- 10 gram mısır nişastası (1/2 çay bardağı su ile karıştırılmış)
- 5 cl. kirsch (İsviçre kiraz rakısı)
Servisi İçin:
- Fırınlanmış ekmek küpleri
Peynir Fondü tarifi nasıl yapılır?
- Emmental ve Gruyer peynirlerini rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
- Beyaz şarabı bir tencereye aktarın. Kaynama noktasına gelene kadar orta ateşte bekletin.
- Ocağın altını kısın ve rendelediğiniz peynirleri azar azar ekleyin. Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak erimelerini sağlayın. Peynirlerin yanmasına asla izin vermeyin.
- Aromasını vermesi için bu aşamada rendelenmiş muskat cevizini katın ve karıştırın.
- Nişastayı kullanacağınız az miktarda su ile saydam hale getirin. Kirsch ile birlikte eriyen peynir karışımına ilave edin. 3- 4 kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Fondüyü servis edeceğiniz demir ya da seramik kabı kızdırdıktan sonra ortadan ikiye böldüğünüz sarımsaklar ile sıvayın. Bu sayede sarımsağın tüm aromasının servis kabına geçmesini sağlayın.
- Homojen hale gelen karışımı, sarımsağın iştah açan kokusu ile kendinden geçen kızgın fondü kabına aktarın.
- Fondü kabını set düzeneğinin üzerine yerleştirin. Altında yer alan küçük ocağı ateşleyin ya da mumu yakın.
- Servisinde kullanmak üzere ayrı bir sepette ikram edeceğiniz fırınlanmış bayat ekmek dilimlerini uzun fondü çatallarının uç kısmına taktırıp, eriyen peynire batırdıktan sonra ılık olarak tüketin.
- Damak tadınıza göre bir sürü seçenek ile servis edebileceğiniz, uzun sürecek bu lezzet deneyimini sevdiklerinizle paylaşın.
Peynir Fondü tarifinin püf noktası nedir?
Eriyen peynir karışımının homojen bir hal alması için fondü karışımını ayrı bir tencerede, aralarda karıştırarak kısık ateşte hazırlayın. Pişirme aşaması dahil servisinde de fondünün kaynamasına asla izin vermeyin.
Peynir Fondü tarifi için servis önerisi
Bayat ekmek dilimlerini küp şeklinde doğrayıp, fırınladıktan sonra fondü servisinde değerlendirebilirsiniz.