Peynir Dolgulu Vişneli Rulo Pasta Tarifi
Peynir Dolgulu Vişneli Rulo Pasta tarifi: Peynir Dolgulu Vişneli Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Peynir Dolgulu Vişneli Rulo Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Peynir Dolgulu Vişneli Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 5 adet küçük boy yumurta (oda sıcaklığında)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı karbonat
Dolgusu için:
- 250 gram lor peyniri (ricotta)
- 200 mililitre krema (çırpılmış, iki katına çıkmış, buzdolabında soğutulmuş)
- 1/3 çay kaşığı tarçın
- 1 tutam tuz
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Ayrıca içi için:
Peynir Dolgulu Vişneli Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Peynir ezilir, tuz, tarçın, pudra şekeri eklenip iyice karıştırılır.
- Soğuk krema eklenir ve iyice karıştırılır. Buzdolabına kaldırılır.
- Keki için; oda sıcaklığındaki yumurta, tuz ve şeker çırpma kabına alınır, köpük köpük olana ve iki katına çıkana kadar yaklaşık 10 dakika kadar yüksek devirde çırpılır.
- Ayrı bir kapta kurular elenir. Kurular, yumurtalı karışıma ikinci kere eleyerek eklenir ve spatula ile alttan üste katlama hareketleriyle yedirilir.
- Dikdörtgen fırın tepsinine yağlı kağıt serilir ve harç eşit kalınlıkta yayılır. Yere vurulurak içindeki hava çıkartılır. Önceden ısıtılmış ama çok sıcak olmayan fırına konulur.
- Derecesi 170 olmalı, yaklaşık 30 dakika pişirilir. İlk sıcağı çıkınca hafif nemli temiz bir bezle rulo yapılır ve bu şekilde ılınmaya bırakılır.
- Ilınınca bezden ayırıp aldığı şekli ile soğumaya bırakılır. Kenar kısımları çok tırtıklıysa bıçakla kesilerek düz bir hale getirilir.
- İç harç sürülür ve vişneler sık sık yerleştirilir. Rulo yapılır, üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.