Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynir Dolgulu Tavuk Tarifi

Peynir Dolgulu Tavuk

Peynir Dolgulu Tavuk Tarifi

Peynir Dolgulu Tavuk tarifi: Peynir Dolgulu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Peynir Dolgulu Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynir Dolgulu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 5-6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6 adet taze fesleğen
  • 4 dilim domates

Peynir Dolgulu Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğüslerini dikkatli bir şekilde ortadan ikiye keserek cep gibi açın.
  • İçine ve dışını tuz, karabiber ile lezzetlendirin.
  • Kaşar peyniri ile bir kısmını doldurun.
  • Üzerine fesleğen ve domatesleri ekleyin.
  • Diğer kısmını üzerine kapatın ve kürdan yadımı ile kapatın.
  • Az yağlı tavada arkalı önlü mühürledikten sonra 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kürdanları çıkardıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Peynir Dolgulu Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Direkt fırında pişirmek isterseniz eğer pişirme süresini biraz daha uzun tutmalısınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025