Peynir Dolgulu Tavuk Tarifi
Peynir Dolgulu Tavuk tarifi: Peynir Dolgulu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Peynir Dolgulu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Peynir Dolgulu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 5-6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 6 adet taze fesleğen
- 4 dilim domates
Peynir Dolgulu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğüslerini dikkatli bir şekilde ortadan ikiye keserek cep gibi açın.
- İçine ve dışını tuz, karabiber ile lezzetlendirin.
- Kaşar peyniri ile bir kısmını doldurun.
- Üzerine fesleğen ve domatesleri ekleyin.
- Diğer kısmını üzerine kapatın ve kürdan yadımı ile kapatın.
- Az yağlı tavada arkalı önlü mühürledikten sonra 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kürdanları çıkardıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Peynir Dolgulu Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Direkt fırında pişirmek isterseniz eğer pişirme süresini biraz daha uzun tutmalısınız.