Peynir Dolgulu Siyez Unlu Pankek Tarifi
Peynir Dolgulu Siyez Unlu Pankek tarifi: Peynir Dolgulu Siyez Unlu Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Peynir Dolgulu Siyez Unlu Pankek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Peynir Dolgulu Siyez Unlu Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 5-6 yemek kaşığı siyez unu (kek hamuru kıvamına gelecek kadar un)
- 60 gram dil peyniri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Peynir Dolgulu Siyez Unlu Pankek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve sütü karıştırma kabında çırpın. Üzerine kuru malzemeleri ekleyin.
- Kek hamuru kıvamını alıncaya kadar karıştırın.
- Dil peynirini küp küp kesin. Her bir pankek'e küp kesilmiş dil peynirin'den bir tane ekleyeceğiz.
- Üzerine bir adet küp kesilmiş dil peynirini hamurun ortasına ekleyin. Üzerine tekrar bir yemek kaşığı pankek hamurun'dan ekleyin.
- Önceden ısıtılmış hafif yağlanmış tavaya bir kaşık pankek hamurun'dan ekleyin.
- Pankek hamurun üzerinde kabarcıklar çıkana kadar altını pişirin daha sonra diğer tarafını alt üstlü pişirin. Afiyet olsun.
Peynir Dolgulu Siyez Unlu Pankek tarifinin püf noktası nedir?
Pişirirken pankek hamurunun yapışmaması için tavayı önceden hafif zeytinyağı veya sıvıyağla fırça yardımıyla yağlayın. Sıcak sıcak tüketin.