Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynir Dolgulu Krep Tarifi

Peynir Dolgulu Krep

Peynir Dolgulu Krep Tarifi

Peynir Dolgulu Krep tarifi: Peynir Dolgulu Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Peynir Dolgulu Krep nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynir Dolgulu Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı (2 parmak fazla) un
  • 100 gram peynir
  • 1 demet maydanoz

Peynir Dolgulu Krep tarifi nasıl yapılır?

  • Maydanoz ve peynirleri küçük küçük doğrayın, ikisini güzelce karıştırın.
  • Hamur için tuz ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Daha sonra sırayla süt ve unu ilave edin, pürüzsüz bir hamur elde edin.
  • Hamurun kıvamı kek hamurlarına göre bir tık daha açık olmalı.
  • Tavanızın altını orta ateşte yakın, iyice kızdırın.
  • Tavayı sadece bir kere yağlayın.
  • Hamurunuzu tavaya dökün, kaşığın/kepçenin ucuyla yayın.
  • Üzeri hafif kabuk tutmaya başlayınca bir ucuna peynirli karışımdan koyun, diğer ucu yarım ay olacak şekilde üstüne kapatın.
  • Spatula ile ters düz ederek iki yüzünü de iyice pişirin. Afiyet olsun. (Bu ölçülerle 6 adet krep elde edebilirsiniz.)

Peynir Dolgulu Krep tarifinin püf noktası nedir?

Bardak ölçüsü 180 ml klasik su bardağı ölçüsüdür.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025