Peynir Dolgulu Krep Tarifi
Peynir Dolgulu Krep tarifi: Peynir Dolgulu Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Peynir Dolgulu Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Peynir Dolgulu Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı (2 parmak fazla) un
- 100 gram peynir
- 1 demet maydanoz
Peynir Dolgulu Krep tarifi nasıl yapılır?
- Maydanoz ve peynirleri küçük küçük doğrayın, ikisini güzelce karıştırın.
- Hamur için tuz ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın.
- Daha sonra sırayla süt ve unu ilave edin, pürüzsüz bir hamur elde edin.
- Hamurun kıvamı kek hamurlarına göre bir tık daha açık olmalı.
- Tavanızın altını orta ateşte yakın, iyice kızdırın.
- Tavayı sadece bir kere yağlayın.
- Hamurunuzu tavaya dökün, kaşığın/kepçenin ucuyla yayın.
- Üzeri hafif kabuk tutmaya başlayınca bir ucuna peynirli karışımdan koyun, diğer ucu yarım ay olacak şekilde üstüne kapatın.
- Spatula ile ters düz ederek iki yüzünü de iyice pişirin. Afiyet olsun. (Bu ölçülerle 6 adet krep elde edebilirsiniz.)
Peynir Dolgulu Krep tarifinin püf noktası nedir?
Bardak ölçüsü 180 ml klasik su bardağı ölçüsüdür.