Peynir Dolgulu Kıymalı Fırın Makarna Tarifi
Peynir Dolgulu Kıymalı Fırın Makarna tarifi: Peynir Dolgulu Kıymalı Fırın Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Peynir Dolgulu Kıymalı Fırın Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Peynir Dolgulu Kıymalı Fırın Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Fırın makarna için:
- 3/4 paket Spaghetti Makarna (bol suda tuz ilavesiyle haşlayalım)
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet orta boy soğan
- 400 gram dana kıyma
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme) domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet orta boy domates
- 1 su bardağı makarna suyu
- 2-3 dal maydanoz
Ara katlar için:
- 400 gram labne
- 1 çay bardağı mozzarella peyniri
- 1-2 dal maydanoz
Üzeri için:
- 1 çay bardağı mozzarella peyniri
- 1 su bardağı kaşar peyniri
Peynir Dolgulu Kıymalı Fırın Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir tavaya zeytinyağını koyup soğanları ekleyip kavuralım. İki dakika sonra kıymamızı ekleyip karıştıralım.
- Bu sırada makarnamızı haşlamak için kaynattığımız suyun içine atalım. Makarnamız haşlanırken biz kıymalı harcımızı yapmaya devam edelim.
- Kavrulan kıymamızın içine salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım. Bir beş dakika kadar sonra doğranmış domatesimizi ekleyip bir su bardağı haşlanan makarnamızın suyundan dökelim.
- Son olarak maydanozlarımızı da koyup beş dakika kadar pişirip ocağı kapatalım.
- Başka bir kaba labne peyniri, mozzarella ve maydanozumuzu koyup güzelce karıştıralım. Şimdi bu güzel lezzetleri birleştirelim. Öncelikle borcamımızı yağlayalım.
- En alta makarnamızın yarısını koyalım. Üstüne labneli karışımımızdan koyup yayalım. Son olarak kıymalı harcımızın yarısını koyup onu da güzelce yayalım.
- Aynı işlemi tekrar yapıp son olarak mozzarella ve rendelediğimiz kaşarı üzerine yayıp 180 derece fırında peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.