Peynir Dolgulu Kırmızı Biberler Tarifi
Peynir Dolgulu Kırmızı Biberler tarifi: Peynir Dolgulu Kırmızı Biberler için gerekli malzemeler nelerdir? Peynir Dolgulu Kırmızı Biberler nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Peynir Dolgulu Kırmızı Biberler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 5-6 yaprak taze fesleğen
- 10-15 adet siyah zeytin (dilimlenmiş)
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 100 gram kaşar loru
- 150 gram beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Peynir Dolgulu Kırmızı Biberler tarifi nasıl yapılır?
- Kırmızı biberleri sap kısmına yakın bir yerden bir kapak açarmış gibi kesin ve içlerini temizleyin.
- Fırını 200 derecede ısıtın.
- Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ve fesleğenleri ince ince kıyın.
- Zeytinyağını tavaya alın, yemeklik doğradığınız soğanları yumuşayana kadar soteleyin. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyin.
- Sarımsaklar ve soğanlar iyice yumuşayınca gelişi güzel parçaladığınız peynirleri ve dilimlediğiniz zeytinleri ekleyin.
- Ocaktan almadan hemen önce de kıydığınız fesleğenleri ekleyip, şöyle bir karıştırıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
- Peynirli karışım ılıyınca içerisine 1 yumurta kırın ve hızlıca karıştırın.
- Biberlerin içerisine eşit miktarda peynirli karışımdan doldurun.
- Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın kabına içleri doldurulmuş biberleri dizin.
- Önceden ısınmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Peynir Dolgulu Kırmızı Biberler tarifi için servis önerisi
Fırından ilk çıktığında çok sıcak olacaktır, oda sıcaklığında 15 dakika kadar dinlendikten sonra servis edin.