Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi
Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması tarifi: Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 20 adet kabak çiçeği
- 1 adet yumurta
- 100 gram keçi peyniri
- 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
- 1/2 tatlı kaşığı sebze çeşni
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı un
- 1 su bardağı maden suyu
Kızartmak için:
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
Servisi için:
- 1/2 su bardağı domates konservesi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı balsamik sirke
Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Kabak çiçeklerinin iç harcı için; yumurtayı küçük bir kapta çırpın. Keçi peynirini katıp, çatalla ezin.
- Rendelenmiş parmesan peyniri, rendelenmiş sarımsak ve muskat cevizi, sebze çeşni, tuz ve karabiber ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Kabak çiçeklerinin lezzetli ve sulu bir şekilde pişmesini sağlayacak iç harç artık hazır.
- Kabak çiçeklerini bol suya batırarak yıkayın. İç kısımlarını muntazam bir şekilde doldurmak için krema poşetine aldığınız peynir harcı ile doldurun.
- Çiçekleri, uç kısımlarını içe doğru katlayarak kapatın. Dışının çıtır çıtır kızarması, içinin sulu kalması için kaplama harcını hazırlamaya şimdi başlayabilirsiniz.
- Yumurta, un ve maden suyunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Zeytinyağını teflon bir tavada kızdırın. Kaplama harcına batırdığınız peynir dolgulu çiçekleri, zeytinyağında ters çevirerek kızartın.
- Servisinde kullanmak üzere; domates konservesi, zeytinyağı ve balsamik sirke ile bir salata hazırlayın.
- Peynir dolgulu kabak çiçeği kızartmalarını hazırladığınız salata ile bekletmeden servis edin. Mevsimi kısa bu lezzeti mümkün olduğunca sık yaparak, sevdiklerinizle paylaşın.
Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Kabak çiçeklerini akan suyun altında durulamak yerine su dolu bir kase içinde yıpratmadan yıkayın. Orta kısımlarında yer alan tohumlarını tarife acı bir tat vermemesi için temizleyin.