Petifür Tatlısı Tarifi
Petifür Tatlısı tarifi: Petifür Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Petifür Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Petifür Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
Kreması İçin:
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 paket toz krem şanti
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
- 1/2 paket toz krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Petifür Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Suyu ve margarini tencereye alın.
- Yağ eriyince unu ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Hamur kıvamına geldiğinde soğuması için bir kenara alın.
- Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırın, mikserle çırparak hamura iyice yedirin.
- İki kaşık yardımıyla hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırının ayarını 150'ye getirip 15 dakika da hafif pembeleşinceye kadar bu ısıda pişirin.
- Kreması için süt, toz şeker, nişasta ve unu karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Ilıdıktan sonra yarım paket toz şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın. Hamurların içini krema sıkma torbası veya çay kaşığı ile doldurun.
- Üzeri için kalan yarım paket toz şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpın.
- Üzerine krem şanti sürün ve dilediğiniz gibi süsleyin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.
Petifür Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Fırın iyice soğumadan kapağını açmayın.