Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Petifür Tatlısı Tarifi

Petifür Tatlısı

Petifür Tatlısı Tarifi

Petifür Tatlısı tarifi: Petifür Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Petifür Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Petifür Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 100 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta

Kreması İçin:

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin:

  • 1/2 paket toz krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Petifür Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Suyu ve margarini tencereye alın.
  • Yağ eriyince unu ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Hamur kıvamına geldiğinde soğuması için bir kenara alın.
  • Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırın, mikserle çırparak hamura iyice yedirin.
  • İki kaşık yardımıyla hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırının ayarını 150'ye getirip 15 dakika da hafif pembeleşinceye kadar bu ısıda pişirin.
  • Kreması için süt, toz şeker, nişasta ve unu karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Ilıdıktan sonra yarım paket toz şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın. Hamurların içini krema sıkma torbası veya çay kaşığı ile doldurun.
  • Üzeri için kalan yarım paket toz şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpın.
  • Üzerine krem şanti sürün ve dilediğiniz gibi süsleyin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.

Petifür Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Fırın iyice soğumadan kapağını açmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025