Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Petibörlü Limonlu Cheesecake Tarifi

Petibörlü Limonlu Cheesecake

Petibörlü Limonlu Cheesecake Tarifi

Petibörlü Limonlu Cheesecake tarifi: Petibörlü Limonlu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Petibörlü Limonlu Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Petibörlü Limonlu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı fındık
  • 200 gram tereyağı

Krema için

  • 1 paket labne
  • 1 paket krema
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 3 adet limon kabuğu rendesi
  • 3 adet limon suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta

Petibörlü Limonlu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Taban için bisküvi ve fındık robotta çekilir. Ardından üstüne erittiğimiz yağı dökerek iyice harmanlıyoruz.
  • Kalıbımızın içine yağlı kağıt serip üstüne karışım eklenerek iyice düzeltilir. Sonra buzluğa atılır.
  • Buzlukta bekleyen taban üzeri için labne ve diğer malzemeler mikserle çırpılır.
  • Ardından bisküvilerin üstüne dökülüp yarım saat buzlukta bekletiyoruz.
  • Son 10 dakika da üzeri için tüm malzemeler tencereye alınır ve iyice kaynatılır.
  • Ilımış olan sosu kremanın üstüne güzelce dökülüp düzeltilir.
  • Cheesecake buzlukta bir gün boyunca bekletilmeli. Afiyet olsun.

Petibörlü Limonlu Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Buzlukta bir gün boyunca kesinlikle bekletilmeli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025