Petibörlü Limonlu Cheesecake Tarifi
Petibörlü Limonlu Cheesecake tarifi: Petibörlü Limonlu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Petibörlü Limonlu Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Petibörlü Limonlu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı fındık
- 200 gram tereyağı
Krema için
- 1 paket labne
- 1 paket krema
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 3 adet limon kabuğu rendesi
- 3 adet limon suyu
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta
Petibörlü Limonlu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Taban için bisküvi ve fındık robotta çekilir. Ardından üstüne erittiğimiz yağı dökerek iyice harmanlıyoruz.
- Kalıbımızın içine yağlı kağıt serip üstüne karışım eklenerek iyice düzeltilir. Sonra buzluğa atılır.
- Buzlukta bekleyen taban üzeri için labne ve diğer malzemeler mikserle çırpılır.
- Ardından bisküvilerin üstüne dökülüp yarım saat buzlukta bekletiyoruz.
- Son 10 dakika da üzeri için tüm malzemeler tencereye alınır ve iyice kaynatılır.
- Ilımış olan sosu kremanın üstüne güzelce dökülüp düzeltilir.
- Cheesecake buzlukta bir gün boyunca bekletilmeli. Afiyet olsun.
Petibörlü Limonlu Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Buzlukta bir gün boyunca kesinlikle bekletilmeli.