Petibörlü Bisküvili Pasta Tarifi
Petibörlü Bisküvili Pasta tarifi: Petibörlü Bisküvili Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Petibörlü Bisküvili Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Petibörlü Bisküvili Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 litre süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 80 gram sütlü çikolata
Üzeri İçin:
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
Petibörlü Bisküvili Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Kremasını hazırlamak için, derin bir tencereye sütü alın. Üstüne unu, nişastayı, şekeri ve kakaoyu ekleyip bir tel çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.
- Tencerenin altını açın ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başlayıp, koyulana dek pişirin.
- Göz göz kaynayıp, kıvamı koyulaşınca içine vanilyayı ekleyin karıştırın ve altını kapatın.
- Altını kapattıktan sonra içine çikolatayı ve tereyağını ekleyip, tereyağı ve çikolata eriyene dek güzelce karıştırın.
- Isıya dayanıklı kare bir kaba bir sıra petibör bisküvileri dizin, üstüne hazırladığınız kremadan bir kat dökün, bisküvileri örtecek şekilde.Üstüne tekrar bir sıra bisküvi dizin ve bu şekilde tüm krema bitene kadar devam edin.
- En üst kata kremayı dökün ve ılıklaştıktan sonra üstüne Hindistan cevizi serpin.
- Buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Petibörlü Bisküvili Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Mısır nişastası yerine buğday nişastası da kullanabilirsiniz.