Petibör Bisküvili Pasta Tarifi
Petibör Bisküvili Pasta tarifi: Petibör Bisküvili Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Petibör Bisküvili Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Petibör Bisküvili Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 paket pötibör bisküvi
- 1,5 paket kakaolu petibör bisküvi
- 3 su bardağı süt
- 1/2 paket toz krem şanti
- 1,5 paket kakaolu puding
- 5 parça bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı
- 1 paket hindistan cevizi
Petibör Bisküvili Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye 2 su bardağı sütü alın, üzerine 1 paket kakaolu pudingi boşaltın. Orta ateşte sürekli çırparak, koyulaşana kadar pişirin. Sonrasında bitter çikolata parçalarını ekleyin.
- Çikolata eriyene kadar karıştırın. Çikolata eriyince ocaktan alıp, bir kenarda soğuması için dinlendirin. Soğuduktan sonra ise krem şantiyi içine döküp, mikser ile 2-3 dakika çırpın.
- Yaklaşık 18 cm’lik kelepçeli kabı, genişçe bir servis tabağının üzerine koyun.
- Sade pötibörlerden alarak bir sıra dizin, kakaolu pötibörlere ise hazırladığınız pudingden sürerek, dizmiş olduğunuz sade pötibörlerin arkasına yapıştırın. Bu şekilde tüm çemberi doldurun.
- Tamamını doldurduktan sonra bu şekilde buzdolabında 40 dakika kadar dinlendirin.
- Tencereye yarım paket kakaolu pudingi alın içerisine 1 su bardağı sütü ekleyin, koyulaşana kadar çırparak pişirin. Ocaktan alın ve ılıması için bir kenarda dinlendirin.
- Pastayı dolaptan alın ve kelepçeli kalıbı pastadan yavaşça ayırın. Üzerine hazırlamış olduğunuz pudingden sürün.
- Bolca Hindistan cevizi ve Antep fıstığı tozu ile süsledikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Petibör Bisküvili Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Daha büyük bir kelepçeli kaba sahipseniz yaklaşık 2,5 paket pötibör kullanabilirsiniz.
Petibör Bisküvili Pasta tarifi için servis önerisi
Pastanın üzerine fındık gibi farklı kuru yemişler koyarak da servis edebilirsiniz.