Petibör Bisküvi Tarifi
Petibör Bisküvi tarifi: Petibör Bisküvi için gerekli malzemeler nelerdir? Petibör Bisküvi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 adet
Petibör Bisküvi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kakaolusu İçin:
- 1 su bardağı yulaf unu
- 2 yemek kaşığı hurma püresi (veya 10-12 adet hurma
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sade İçin:
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Petibör Bisküvi tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra kontrollü olarak unumuzu ekliyoruz.
- Hamuru biraz dinlendirdikten sonra merdane yardımıyla açıyoruz.
- Şekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve çatal ile delikler açıyoruz.
- 165°C’de 20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :)