Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Petibör Bisküvi Tarifi

Petibör Bisküvi

Petibör Bisküvi Tarifi

Petibör Bisküvi tarifi: Petibör Bisküvi için gerekli malzemeler nelerdir? Petibör Bisküvi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Petibör Bisküvi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kakaolusu İçin:

  • 1 su bardağı yulaf unu
  • 2 yemek kaşığı hurma püresi (veya 10-12 adet hurma
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sade İçin:

  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Petibör Bisküvi tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra kontrollü olarak unumuzu ekliyoruz.
  • Hamuru biraz dinlendirdikten sonra merdane yardımıyla açıyoruz.
  • Şekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve çatal ile delikler açıyoruz.
  • 165°C’de 20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025