Pestolu Yaban Mersinli Humus Tarifi
Pestolu Yaban Mersinli Humus tarifi: Pestolu Yaban Mersinli Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Pestolu Yaban Mersinli Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 saniye
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Pestolu Yaban Mersinli Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram haşlanmış nohut
- 1 çorba kaşığı pesto sos
- 1 adet büyük diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 5 adet ceviz içi
- 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
- 1 kahve fincanı tahin
- 5 adet yaban mersini
Pestolu Yaban Mersinli Humus tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce nohudu, baharatları ve yağı koyup rondodan geçiriyoruz.
- Sonra da diğer malzemeleri ekleyip tekrardan rondodan geçiriyoruz. Damak zevkinize göre ekşiliği artırabilirsiniz.
- Üzerini de 2 adet ceviz, 1 yemek kaşığı yağ ve kabak çekirdeği ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pestolu Yaban Mersinli Humus tarifinin püf noktası nedir?
Sıvı ya da katı olmayacak bir kıvamda, pürüzsüz olması gerekmektedir. Çok katı olursa isteğe bağlı birazcık su ekleyebilirsiniz.