Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pestolu Karnabahar Graten Tarifi

Pestolu Karnabahar Graten

Pestolu Karnabahar Graten Tarifi

Pestolu Karnabahar Graten tarifi: Pestolu Karnabahar Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Pestolu Karnabahar Graten nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pestolu Karnabahar Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Karnabahar için:

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 mililitre süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 2 yemek kaşığı pesto sos
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Pestolu Karnabahar Graten tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharı buharda ya da suda haşlayın, biraz diri kalsın.
  • Beşamel sos için un ve tereyağını kısık ateşte kavurun, sütü yavaşça karıştırarak ekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca tuz, muskat ve karabiberi ekleyin, kıvam alınca altını kapatın.
  • Pesto sos ve parmesanı ekleyin ve karıştın.
  • Bir kapta sos ve karnabaharı güzelce karıştın, pişirme kabına alın, üzerine kaşarı serpin.
  • 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025