Pestolu Karnabahar Graten Tarifi
Pestolu Karnabahar Graten tarifi: Pestolu Karnabahar Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Pestolu Karnabahar Graten nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Pestolu Karnabahar Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karnabahar için:
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sos için:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 300 mililitre süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
- 2 yemek kaşığı pesto sos
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Pestolu Karnabahar Graten tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharı buharda ya da suda haşlayın, biraz diri kalsın.
- Beşamel sos için un ve tereyağını kısık ateşte kavurun, sütü yavaşça karıştırarak ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca tuz, muskat ve karabiberi ekleyin, kıvam alınca altını kapatın.
- Pesto sos ve parmesanı ekleyin ve karıştın.
- Bir kapta sos ve karnabaharı güzelce karıştın, pişirme kabına alın, üzerine kaşarı serpin.
- 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.