Pesto Soslu Margherita Tarifi
Pesto Soslu Margherita tarifi: Pesto Soslu Margherita için gerekli malzemeler nelerdir? Pesto Soslu Margherita nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Pesto Soslu Margherita yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2,5 su bardağı  un
- 1,5 çay bardağı  ılık su
- 2 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı  kuru maya
- 1 tatlı kaşığı  tuz
- 1 çay kaşığı  şeker (mayalanma için)
Zemin sos için:
- 1 adet  domates
- 2 diş  sarımsak
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme)  salça
- 1 tatlı kaşığı  tuz
Üzeri için:
- 7-8 adet  cherry domates
- 150 gram  mozzarella peyniri
- 3-4 adet  taze fesleğen
Pesto Soslu Margherita tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak pizzamızın hamurunu yapmakla başlıyoruz. Bir kaba unu koyup orta kısmını havuz gibi açın açtığınız kısma ılık suyu ekleyin, üzerine de şekeri ve tuzu ekleyip yoğurun.
- Biraz yoğurduktan sonra zeytinyağını ilave edin ve üstünü temiz bir bezle kapayıp en az 40 dakika mayalanmasını bekleyin.
- Mayalanmayı beklerken pizza zemin sosunu hazırlayın. 1 domatesi rendeleyip ocağa alın üzerine salçasını koyup 10 dakika pişirin sonra baharatlarını ekleyin ve soğumaya alın.
- Hamuru ben ayrıca tekrar merdaneyle açmıyorum, yağlanmış tepsiye hamuru koyup tepsiye eşit şekilde yayıyorum (tepsimin çapı 40 santime yakın), ince bir hamur oluyor haberiniz olsun görselde de görebilirsiniz.
- Yaydığım hamurun üstüne zemin sosunu fırça yardımıyla sürüp dilimlediğim cherry domatesleri, mozerallayı ve azıcık fesleğen yaprakları ekliyorum.
- 200 derece ısınmış fırında 20 dakika pişiriyorum.
- Fırından çıkartıp üzerine marketten aldığım pesto sosumu sürüp servis ediyorum. Afiyet olsun.❤️