Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pesto Soslu Mantarlı Erişte Tarifi

Pesto Soslu Mantarlı Erişte

Pesto Soslu Mantarlı Erişte Tarifi

Pesto Soslu Mantarlı Erişte tarifi: Pesto Soslu Mantarlı Erişte için gerekli malzemeler nelerdir? Pesto Soslu Mantarlı Erişte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pesto Soslu Mantarlı Erişte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı Sade Erişte
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 5-6 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı krema

Pesto Sos İçin:

  • 1 demet taze fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı parmesan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 100 gram çam fıstığı

Pesto Soslu Mantarlı Erişte tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritin.
  • Erişteyi ilave edin ve 2-3 dakika yağda kavurun.
  • Kavrulan makarnanın üzerine pilav demler gibi sıcak suyu ilave edin. Tuzu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın.
  • Makarna demlenirken fesleğenleri, çam fıstıklarını, tuzu, parmesanı, sarımsakları ve zeytinyağının yarısını blender yardımıyla püre kıvamına getirin.
  • Bir tavaya yağ ilave edin ve temizlenmiş iri iri doğranmış mantarları soteleyin. Sotelenen mantarlara hazırladığınız pesto sosu ilave edin.
  • Ocağın altını kısın ve kremayı ekleyin.
  • 2-3 dakika kremayı sosla iyice karıştırın ve haşlanmış erişteyi ekleyin. Karabiber ilave ederek servis edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun.

Pesto Soslu Mantarlı Erişte tarifinin püf noktası nedir?

Pesto sosun içine ilave ettiğiniz çam fıstıklarını yağda kavurarak da sosa ekleyebilirsiniz. Böylece sosunuz daha lezzetli olacaktır.

Pesto Soslu Mantarlı Erişte tarifi için servis önerisi

İnce kıyılmış fesleğen ve parmesan peyniriyle servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025