Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pesto Soslu Makarna (Linguine al Pesto a) Tarifi

Pesto Soslu Makarna (Linguine al Pesto a)

Pesto Soslu Makarna (Linguine al Pesto a) Tarifi

Pesto Soslu Makarna (Linguine al Pesto a) tarifi: Pesto Soslu Makarna (Linguine al Pesto a) için gerekli malzemeler nelerdir? Pesto Soslu Makarna (Linguine al Pesto a) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pesto Soslu Makarna (Linguine al Pesto a) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram linguine makarna

Pesto sos (Pesto alla genovese) için:

  • 50 gram taze fesleğen
  • 100 gram parmesan peyniri (24 aylık parmigiano reggiano)
  • 15 gram çam fıstığı
  • 1 diş sarımsak
  • 100 ml. extravergine zeytinyağı

Makarna haşlama suyu için:

  • 10 gram kaya tuzu (her 1 litre su için)

Servisi için:

  • 2 adet fesleğen yaprağı

Pesto Soslu Makarna (Linguine al Pesto a) tarifi nasıl yapılır?

  • Pesto sosu hazırlamak için; taze fesleğen yapraklarını tek tek ayıklayın. Bol suda yıkadığınız fesleğen yapraklarını suyunu süzdürdükten sonra kağıt havlu yardımıyla tek tek kurulayın.
  • Parmesan peyniri ve sarımsağı rendeledikten sonra çam fıstığı ve taze fesleğen yapraklarıyla birlikte mutfak robotunda pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
  • Zeytinyağını azar azar ekleyip, karıştırdığınız sosun kıvam almasını sağlayın. Hazırladığınız pesto sosu servis esnasında kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
  • Linguine makarna haşlamak için; derin bir tencereye her bir litre için 10 gram kaya tuzu eklediğiniz bol miktarda suyu aktarın.
  • Kaynamaya başlayan suya makarnayı atıp, dişe dokunur ve yapışmaz al dente bir makarna yemek için 8-10 dakika kadar haşlayın.
  • Haşlama suyundan bir su bardağı kadar ayırdıktan sonra haşlanan makarnanın suyunu süzdürün.
  • Haşlanmış Linguine makarnayı ayrı bir tencereye alın, pesto sosu ile harmanladıktan sonra kenara ayırdığınız haşlama suyundan birkaç kaşık ekleyip, fesleğen yapraklarıyla süsledikten sonra makarnayı servis edin.

Pesto Soslu Makarna (Linguine al Pesto a) tarifinin püf noktası nedir?

Pesto sosu, tüm malzemeyi havanda döverek de hazırlayabilirsiniz.Pesto sos yapımında kullanmak üzere; fesleğen yapraklarını sap kısımlarından tek tek ayırın. Sosun kalitesi için yaprakların taze, zedesiz ve kuru olması çok önemli.Parmesan peyniri yeterli miktarda tuz içerdiği için pesto sosa tuz eklemeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025