Pesto Soslu Makarna Tarifi
Pesto Soslu Makarna tarifi: Pesto Soslu Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Pesto Soslu Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Pesto Soslu Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarnası için:
Pesto sosu için:
- 20 gram taze fesleğen (1 demet)
- 50 gram rendelenmiş parmesan
- 1-2 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı zeytin
- 10 gram çam fıstığı
- 1/4 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tutam toz şeker
Pesto Soslu Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Sos için çam fıstığını hafif kavurun.
- Fesleğenleri yıkayıp güzelce kurutun. Blendera fesleğen, sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, toz şeker ve fıstıkları koyun. Püre kıvamına gelene kadar çekin.
- İçerisine rendelenmiş peynirini de ilave edip blenderı tekrar çalıştırın.
- Bir tencereye su koyun, içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve bir kaç damla zeytinyağı ekleyip su kaynadıktan sonra yaklaşık 9 dakika kadar pişirin.(Al Dante)
- Makarnayı haşladığınız sudan bir bardak alın ve kenara koyun. Makarnayı süzün.
- Süzdükten sonra başka bir tencerede pesto sosu ile harmanlayın.
- Ayırmış olduğunuz haşlama suyundan içerisine bir kaç kaşık ilave edin.
- Son olarak üzerini rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
Pesto Soslu Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Parmesan peyniri yerine başka bir peynir konulursa (eski kaşar gibi) 1/2 tatlı kaşığı tuz ilavesi yapabilirsiniz.