Pesto Sos ve Kabaklı Milföy Tarifi
Pesto Sos ve Kabaklı Milföy tarifi: Pesto Sos ve Kabaklı Milföy için gerekli malzemeler nelerdir? Pesto Sos ve Kabaklı Milföy nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Pesto Sos ve Kabaklı Milföy yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Milföy için:
Semizotlu pesto için:
- 1 avuç semizotu
- 1/2 demet maydanoz yaprağı
- 4 adet ceviz içi
- 2 adet küçük boy ezine peyniri (40 gram)
- 3 diş sarımsak (tuzla ezilmiş)
- 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (40 ml)
- 1/4 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Üzeri için:
- 1 adet orta boy kabak
- 1 adet küçük boy domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı tane karabiber (çekilmiş)
Kenarları için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Pesto Sos ve Kabaklı Milföy tarifi nasıl yapılır?
- Fırın alt üst ayarda 200 dereceye ısıtılır. Pesto sos için tüm malzemeler blenderdan geçirilir. Kenara alınır.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine milföy aralıklı yerleştirilir.
- Kabak ve domates ince kesilir. Ayrı ayrı zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlanır.
- Hafifçe yumuşayan milföylerin kenarlarından yarım santim bırakılarak çatalla delinir.
- Delikleri açtığımız bölüme 1 tatlı kaşığı pesto sos sürülür. Üzerine kabak ve domates yerleştirilir.
- Kenarlara sütle çırpılmış yumurta sarısı sürülür.
- Önceden alt üst ayarda 200 dereceye ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.