Pesto Sos Tarifi
Pesto Sos tarifi: Pesto Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Pesto Sos nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Pesto Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 avuç fesleğen
- 250 gram parmesan peyniri
- 3 avuç dolmalık fıstık
- 5 diş sarımsak
- 3-4 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Pesto Sos tarifi nasıl yapılır?
- Fesleğeni yıkayıp güzelce kurulayalım. Fesleğenin kalın dallarını yapraklarından ayıralım.
- 250 gram parmesanı ince ince rendeleyelim.
- 3 avuç dolusu dolmalık fıstığı karamel rengine gelene kadar kavuralım. Soğumasını bekleyelim.
- Fesleğeni mutfak robotuna alalım. Zeytinyağını ekleyelim. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekelim. Fesleğenlerin kararmaması için zeytinyağını eklemek çok önemli.
- 5 diş sarımsağı, 3 avuç dolusu dolmalık fıstığı ekleyelim homojen bir karışım olana kadar mutfak robotuyla çekelim.
- Karabiber ve tuzunu ekleyelim ve çekmeye devam edelim.
- Hazırladığımız sosları kavanozlara alalım. Kavanozlarımızı küçük boy tercih edelim.
- Kavanozlara koyduğumuz sosları uzun bir süre tüketebilmek için üzerlerine zeytinyağı gezdirelim. Afiyet olsun.
Pesto Sos tarifinin püf noktası nedir?
Fesleğenlerin kararmaması için zeytinyağını eklemeyi unutmayalım.