Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pesto Sos Tarifi

Pesto Sos

Pesto Sos Tarifi

Pesto Sos tarifi: Pesto Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Pesto Sos nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pesto Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 avuç fesleğen
  • 250 gram parmesan peyniri
  • 3 avuç dolmalık fıstık
  • 5 diş sarımsak
  • 3-4 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Pesto Sos tarifi nasıl yapılır?

  • Fesleğeni yıkayıp güzelce kurulayalım. Fesleğenin kalın dallarını yapraklarından ayıralım.
  • 250 gram parmesanı ince ince rendeleyelim.
  • 3 avuç dolusu dolmalık fıstığı karamel rengine gelene kadar kavuralım. Soğumasını bekleyelim.
  • Fesleğeni mutfak robotuna alalım. Zeytinyağını ekleyelim. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekelim. Fesleğenlerin kararmaması için zeytinyağını eklemek çok önemli.
  • 5 diş sarımsağı, 3 avuç dolusu dolmalık fıstığı ekleyelim homojen bir karışım olana kadar mutfak robotuyla çekelim.
  • Karabiber ve tuzunu ekleyelim ve çekmeye devam edelim.
  • Hazırladığımız sosları kavanozlara alalım. Kavanozlarımızı küçük boy tercih edelim.
  • Kavanozlara koyduğumuz sosları uzun bir süre tüketebilmek için üzerlerine zeytinyağı gezdirelim. Afiyet olsun.

Pesto Sos tarifinin püf noktası nedir?

Fesleğenlerin kararmaması için zeytinyağını eklemeyi unutmayalım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025