Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pesto Sos Tarifi

Pesto Sos

Pesto Sos Tarifi

Pesto Sos tarifi: Pesto Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Pesto Sos nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pesto Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 demet fesleğen
  • 1 avuç çam fıstığı (dolmalık fıstık)
  • 1-2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri (veya izmir tulum veya eski kaşar)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Pesto Sos tarifi nasıl yapılır?

  • Fıstıkları yapışmaz bir tavaya alıp hiç yağ koymadan kendi yağlarının açığa çıkması için üstleri hafifçe parlak hale gelene kadar kavurun.
  • Daha sonra onları soğumaları için geniş bir tabağa alın. Fesleğenleri ve 1 fincan zeytinyağını blendera koyup iyice küçük hale gelene kadar çekin.
  • Daha sonra içerisine fıstıkları, sarımsağı ve peyniri de ekleyip çalıştırmaya devam edin.
  • İyice sos gibi hale gelince bir tadına bakarak gerekirse tuz ekleyin.
  • Hazır olan sosunuzu direkt yiyebilir veya daha sonra tüketmek üzere kavanoza alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Pesto Sos tarifinin püf noktası nedir?

Eğer hemen kullanmayacaksanız fesleğenlerin kararmaması için kavanozdaki sosun havayla temasını kesmek için 1 fincana yakın zeytinyağını üstüne ekleyip kapağını kapatın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025