Pestil Sarması Tarifi
Pestil Sarması tarifi: Pestil Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Pestil Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Pestil Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy dut pestili
- 1 adet yumurta
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
Pestil Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtayı genişçe bir tabağın içine kırıp, çırpıyoruz.
- Tereyağı yanmaz tavada erirken her bir pestil parçasını yumurtaya bulayıp ağır ateşte eritilmiş tereyağına atıp 15-20 saniye her bir yüzünü kızartıyoruz.
- Servis tabağına aldığımız pestillere birer fiske toz şeker atıyoruz ki bu yumuşaklığını salsın.
- Pestillerin arasına ceviz koyup, sarıyoruz. Üzerlerine de kalan cevizleri ekledik mi tamamdır. Afiyet olsun.
Pestil Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağ çok kızıp yanmasın, pestilleri hızlıca arkalı önlü kızartalım ki sadece yumuşayıp lezzetleri artsın.
Pestil Sarması tarifi için servis önerisi
ılık bir şekilde tüketmenizi tavsiye ederiz.