Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pesmet Tarifi

Pesmet

Pesmet Tarifi

Pesmet tarifi: Pesmet için gerekli malzemeler nelerdir? Pesmet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pesmet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Şekillendirmek için:

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Pesmet tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurt, karbonat ve tuzu bir kapta karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Bir kaseye yarım su bardağı sıvı yağı alın ve ellerinizi bu yağa batırdıktan sonra hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Elinizle yuvarlayıp ortalarına bir delik açın. Ardından tavada kızdırdığınız yağın içerisine bu hamurları koyun ve güzelce kızartın.
  • Her iki tarafı da nar gibi kızarana dek kızartın ve fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serdiğiniz bir kaba alın.
  • Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.

Pesmet tarifinin püf noktası nedir?

Kullanacağınız un miktarı markaya göre farklılık gösterebilir. Bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025