Perişan Kurabiye Tarifi
Perişan Kurabiye tarifi: Perişan Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Perişan Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 adet
Perişan Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 60 gram oda sıcaklığında margarin
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
Perişan Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Margarin ve toz şekeri bir kaba alıp, bir çatal yardımlıya güzelce çırpın.
- Yumurtayı ve sıvı yağı ilave edip, tekrar çırpın.
- Un, kabartma tozu ve tarçını da ekleyip, güzelce karıştırın.
- Kuru üzümleri de ekleyip, hamurunuz karıştırırken kaba yapışmayan bir kıvam aldığında olmuş demektir.
- Hazırladığınız hamuru, yemek kaşığıyla her seferinde birer kaşık olacak şekilde, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralıklarla paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri hafifçe kızarana dek 20 dakika pişirin.
- Iılıklaştıktan sonra servis edin.
Perişan Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kullanacağınız margarin ve yumurta oda ısısında olmalı. İsterseniz içini ceviz de katabilirsiniz.