Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peremeç Tarifi

Peremeç

Peremeç Tarifi

Peremeç tarifi: Peremeç için gerekli malzemeler nelerdir? Peremeç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peremeç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 15 gram yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un (kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyebilirsiniz)

İç Harcı İçin:

  • 400 gram dana kıyma
  • 2 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
  • 20 ml. soya sosu

Peremeç tarifi nasıl yapılır?

  • Bir yoğurma kabında yaş maya, toz şeker, tereyağı, süt, yumurta ve tuzu malzemeler eriyene kadar iyice karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç film ile kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp unlu tezgahta yuvarlak şeklinde açın.
  • Ortasına bir kaşık kıymalı harçtan yayın ve kenarlarını verev şekilde bükerek kapatın.
  • Kızgın yağda, kıymalı kısım altta olacak şekilde kızartın. Altın sarısı renk aldığında yağını süzdürerek kenara alın.
  • Servis ederken çırpılmış yoğurt ve soya sosu ile servis edebilirsiniz.

Peremeç tarifi için servis önerisi

Üzerine yoğurt ve soya sosu gezdirerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025