Peremeç Tarifi
Peremeç tarifi: Peremeç için gerekli malzemeler nelerdir? Peremeç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Peremeç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 15 gram yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt (ılık)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un (kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyebilirsiniz)
İç Harcı İçin:
- 400 gram dana kıyma
- 2 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
- 20 ml. soya sosu
Peremeç tarifi nasıl yapılır?
- Bir yoğurma kabında yaş maya, toz şeker, tereyağı, süt, yumurta ve tuzu malzemeler eriyene kadar iyice karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç film ile kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Ayrı bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp unlu tezgahta yuvarlak şeklinde açın.
- Ortasına bir kaşık kıymalı harçtan yayın ve kenarlarını verev şekilde bükerek kapatın.
- Kızgın yağda, kıymalı kısım altta olacak şekilde kızartın. Altın sarısı renk aldığında yağını süzdürerek kenara alın.
- Servis ederken çırpılmış yoğurt ve soya sosu ile servis edebilirsiniz.
Peremeç tarifi için servis önerisi
Üzerine yoğurt ve soya sosu gezdirerek servis edebilirsiniz.