Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peremeç Tarifi

Peremeç

Peremeç Tarifi

Peremeç tarifi: Peremeç için gerekli malzemeler nelerdir? Peremeç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peremeç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 demet maydanoz

Peremeç tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru yoğurun, 15 dakika dinlendirin.
  • Hamuru açacağımız tezgahı unlayın.
  • Bu sırada kıymayı bir kaba alalım, içine tüm malzemeleri ekleyelim ve yoğuralım.
  • Hamuru 3 bezeye bölün. 
  • Yufkadan biraz kalın olacak şekilde açın. Bir kase yada büyük çaydanlık kapağıyla kesin.
  • İçlerine önce parmaklarınızla hafif su sürün. 
  • Daha sonra ortalarına kıymalı harçtan koyup iyice bastırın. Kenarlarını çimdikleyerek kapatın. Kızgın yağda kızartarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025