Perdeli Makarna Tarifi
Perdeli Makarna tarifi: Perdeli Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Perdeli Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Perdeli Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçi İçin:
- 1 paket Spaghetti Makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı tavuk suyu
- 2 adet haşlanmış tavuk budu
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü (ıslatılmış)
- 1 çay bardağı kabuksuz badem
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı yenibahar
Kalıp İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı kabuksuz badem (ıslatılmış)
Hamuru İçin:
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı tuz
- 3 su bardağı un
Perdeli Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Makarnayı kaynar, bol tuzlu suda 6 dakika haşlayıp süzün.
- Hamur için derin bir kap içerisinde yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Unu azar azar ekleyerek orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamuru üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında dinlendirin.
- 28 santimetrelik kelepçeli kalıbı, oda sıcaklığındaki tereyağı ile yağlayın. Kabuğu soyulmuş bademleri dizin ve kalıbı buzdolabında dinlendirin.
- İç harç için derin ve büyük bir tava içerisinde, tereyağında bademleri ve dolmalık fıstıkları kavurun.
- Tavaya haşlanmış tavukları ve baharatları ekleyip kavurma işlemine devam edin.
- Son olarak tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
- Tavaya haşlanmış makarnaları da ekleyip sosu çekene kadar orta ateşte karıştırın. Kuş üzümlerini de ekleyip iç harcı ocaktan alın.
- Tezgahınızı hafifçe unlayın ve hamuru tezgaha alın. Biri daha büyük olacak şekilde iki parçaya bölün.
- Büyük parçayı bir oklava ya da merdane yardımı ile yarım santimetre kalınlığında açıp buzdolabında beklettiğiniz kalıba alın.
- Hamurun kenarlarının ve tabanının oturması için elinizle hafifçe bastırın ve kenarlardan artan parçaları bıçak ya da elinizle koparıp alın.
- İç harcı hamurun üzerine kat kat, malzemeler eşit oranda dağılacak şekilde yerleştirin.
- Kalan küçük hamuru da açıp kalıbın üstüne yerleştirin. Fazla parçaları içe doğru katlayıp hamuru mühürleyin.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında perdeli makarnayı kızarana kadar, 20 - 25 dakika pişirin.
- Pişen makarnayı, kelepçeyi açıp büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.