Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Perdeli Makarna Tarifi

Perdeli Makarna

Perdeli Makarna Tarifi

Perdeli Makarna tarifi: Perdeli Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Perdeli Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Perdeli Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İçi İçin:

  • 1 paket Spaghetti Makarna
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 adet haşlanmış tavuk budu
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü (ıslatılmış)
  • 1 çay bardağı kabuksuz badem
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı yenibahar

Kalıp İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı kabuksuz badem (ıslatılmış)

Hamuru İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı tuz
  • 3 su bardağı un

Perdeli Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Makarnayı kaynar, bol tuzlu suda 6 dakika haşlayıp süzün.
  • Hamur için derin bir kap içerisinde yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Unu azar azar ekleyerek orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamuru üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında dinlendirin.
  • 28 santimetrelik kelepçeli kalıbı, oda sıcaklığındaki tereyağı ile yağlayın. Kabuğu soyulmuş bademleri dizin ve kalıbı buzdolabında dinlendirin.
  • İç harç için derin ve büyük bir tava içerisinde, tereyağında bademleri ve dolmalık fıstıkları kavurun.
  • Tavaya haşlanmış tavukları ve baharatları ekleyip kavurma işlemine devam edin.
  • Son olarak tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Tavaya haşlanmış makarnaları da ekleyip sosu çekene kadar orta ateşte karıştırın. Kuş üzümlerini de ekleyip iç harcı ocaktan alın.
  • Tezgahınızı hafifçe unlayın ve hamuru tezgaha alın. Biri daha büyük olacak şekilde iki parçaya bölün.
  • Büyük parçayı bir oklava ya da merdane yardımı ile yarım santimetre kalınlığında açıp buzdolabında beklettiğiniz kalıba alın.
  • Hamurun kenarlarının ve tabanının oturması için elinizle hafifçe bastırın ve kenarlardan artan parçaları bıçak ya da elinizle koparıp alın.
  • İç harcı hamurun üzerine kat kat, malzemeler eşit oranda dağılacak şekilde yerleştirin.
  • Kalan küçük hamuru da açıp kalıbın üstüne yerleştirin. Fazla parçaları içe doğru katlayıp hamuru mühürleyin.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında perdeli makarnayı kızarana kadar, 20 - 25 dakika pişirin.
  • Pişen makarnayı, kelepçeyi açıp büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025