Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Perde Pilavı Tarifi

Perde Pilavı

Perde Pilavı Tarifi

Perde Pilavı tarifi: Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Perde Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

İç Pilavı İçin:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 200 gram haşlanmış tavuk budu

Kalıbı Yağlamak İçin:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün sıvı malzemeleri bir kabın içinde birleştirin ve çırpma teliyle çırparak homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyin ve homojen bir kıvam oluncaya kadar yoğurarak kıvam verin.
  • 10-15 dakika hamuru dinlendirin.

Perde Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Pilavın lapa olmaması için su miktarını kullandığınız pirincin cinsine göre ayarlamayı unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025