Perde Pilavı Tarifi
Perde Pilavı tarifi: Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Perde Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
İç Pilavı İçin:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 200 gram haşlanmış tavuk budu
Kalıbı Yağlamak İçin:
Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Bütün sıvı malzemeleri bir kabın içinde birleştirin ve çırpma teliyle çırparak homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyin ve homojen bir kıvam oluncaya kadar yoğurarak kıvam verin.
- 10-15 dakika hamuru dinlendirin.
Perde Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Pilavın lapa olmaması için su miktarını kullandığınız pirincin cinsine göre ayarlamayı unutmayın.