Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Perde Pilavı Tarifi

Perde Pilavı

Perde Pilavı Tarifi

Perde Pilavı tarifi: Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Perde Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pilav için:

  • 1 adet tavuk
  • 2,5 kase pirinç
  • 1,5 su bardağı badem (kabuksuz)
  • 1 kase kuş üzümü (orta-küçük boy kase)
  • 1 adet margarin
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1/2 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)

Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tavuğu parçalayın 1 adet küp küp doğranmış soğan tuz ve bol karabiberle haşlayıp piştikten sonra didikleyin.
  • Bademleri de bir kabın içinde 15 dakika haşlayıp kabuklarını soyup ikiye ayırın.
  • Daha sonra margarini yarıya bölüp yarısını pilavın içine diğer yarısıyla da kullanacağınız kabı yağlayın.
  • Kabı yağladıktan sonra haşlayıp ikiye böldüğünüz bademlerle kabı dilediğiniz gibi süsleyin.
  • Diğer kalan bademleri de pilavda kullanın. Pilav yapacağınız tencereye kalan yarım margarini ve zeytinyağını ekleyin pilav için ayırdığınız bademleri kavurun.
  • Bir kaseye koyun daha sonra pilavınızı ve kuş üzümünüzü yıkayın. Pirinciniz kavrulduktan sonra tavuğu haşladığınız tavuk suyunu 1 tatlı kaşı karabiberi ve tuzunu ekleyin.
  • Pilav piştikten sonra ilk sıcaklığı gidince kavurduğunuz bademleri ekleyin ve pilavı 15 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan 1 yumurta büyüklüğünde ayırın kalan diğer hamuru kullanacağınız kaba göre unla açın.
  • Hamur kabın dışından sarkmasın, daha sonra hamuru kabın içine yerleştirdikten sonra bir kat pilav bir kat tavuk şeklinde kap doluncaya kadar doldurun.
  • Yumurta büyüklüğünde ayırdığımız hamuru da açıp kapak şeklinde kapatın ve önceden fanlı ayarda 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
  • Fırınınız daha erken veya daha geç pişiriyorsa hamur kızardıktan sonra fırından çıkarıp ters çevirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025