Perde Pilavı Tarifi
Perde Pilavı tarifi: Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Perde Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet orta boy
Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pilav için:
- 1 adet tavuk
- 2,5 kase pirinç
- 1,5 su bardağı badem (kabuksuz)
- 1 kase kuş üzümü (orta-küçük boy kase)
- 1 adet margarin
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
- 1/2 kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavuğu parçalayın 1 adet küp küp doğranmış soğan tuz ve bol karabiberle haşlayıp piştikten sonra didikleyin.
- Bademleri de bir kabın içinde 15 dakika haşlayıp kabuklarını soyup ikiye ayırın.
- Daha sonra margarini yarıya bölüp yarısını pilavın içine diğer yarısıyla da kullanacağınız kabı yağlayın.
- Kabı yağladıktan sonra haşlayıp ikiye böldüğünüz bademlerle kabı dilediğiniz gibi süsleyin.
- Diğer kalan bademleri de pilavda kullanın. Pilav yapacağınız tencereye kalan yarım margarini ve zeytinyağını ekleyin pilav için ayırdığınız bademleri kavurun.
- Bir kaseye koyun daha sonra pilavınızı ve kuş üzümünüzü yıkayın. Pirinciniz kavrulduktan sonra tavuğu haşladığınız tavuk suyunu 1 tatlı kaşı karabiberi ve tuzunu ekleyin.
- Pilav piştikten sonra ilk sıcaklığı gidince kavurduğunuz bademleri ekleyin ve pilavı 15 dakika dinlendirin.
- Hamurdan 1 yumurta büyüklüğünde ayırın kalan diğer hamuru kullanacağınız kaba göre unla açın.
- Hamur kabın dışından sarkmasın, daha sonra hamuru kabın içine yerleştirdikten sonra bir kat pilav bir kat tavuk şeklinde kap doluncaya kadar doldurun.
- Yumurta büyüklüğünde ayırdığımız hamuru da açıp kapak şeklinde kapatın ve önceden fanlı ayarda 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
- Fırınınız daha erken veya daha geç pişiriyorsa hamur kızardıktan sonra fırından çıkarıp ters çevirebilirsiniz. Afiyet olsun.