Perde Pilavı Tarifi
Perde Pilavı tarifi: Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Perde Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet orta boy
Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 350 gram un
- 200 gram soğuk tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
İç Malzemeleri:
- 10-15 adet çiğ badem
- 150 gram baldo pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 30 gram tereyağı
- 2 gram yenibahar
- 2 gram tarçın
- 2 gram kimyon
- 400 mililitre tavuk suyu
- 7-8 dal dereotu
- 7-8 dal maydanoz
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Hamurunu için tüm malzemeleri iyice birleştirip yoğurun ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- İç Pilavı İçin: Pirinçleri yarım saat suda bekletin. Soğanları tereyağı, az miktar da sıvı yağ ile kavurun.
- Ardından dolmalık fıstıkları, pirinci kavurduktan sonra (suda bekletilmiş kuş üzümünü de bu noktada ekleyin.) baharatları da ekleyerek tavuk suyunu ilave edin ve pişirin.
- Suyunu çektikten sonra pilavı demlenmeye bırakın.
- Daha sonra didiklenmiş tavuk göğsü, dereotu, maydanozu ilave ederek karıştırın.
- Hamurunuzu iki yağlı kağıt arasında açın.
- Pilavı yapmak için seçtiğiniz kalıbı tereyağı ile yağlayın ve bademleri dilediğiniz gibi kalıba yerleştirin.
- Bademleri yerleştirdikten sonra üstüne açtığınız hamuru oturtun ve elinizle kalıba iyice yerleştirin. İçerisine pilavı aktarın.
- Sarkan hamurları kenarlarından kıvırarak üstünü kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak kızarıncaya kadar pişirin.
- Süre sonunda kalıbı bir tepsiye ters çevirerek hamuru çıkartın ve diğer tarafını da aynı derecede kızarana kadar pişirmeye devam edin.
- Üstü de tamamen kızardığında fırından çıkartın ve servis edin. Afiyet olsun.