Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Perde Pilavı Tarifi

Perde Pilavı

Perde Pilavı Tarifi

Perde Pilavı tarifi: Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Perde Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 350 gram un
  • 200 gram soğuk tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz

İç Malzemeleri:

  • 10-15 adet çiğ badem
  • 150 gram baldo pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 30 gram tereyağı
  • 2 gram yenibahar
  • 2 gram tarçın
  • 2 gram kimyon
  • 400 mililitre tavuk suyu
  • 7-8 dal dereotu
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü

Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Hamurunu için tüm malzemeleri iyice birleştirip yoğurun ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  • İç Pilavı İçin: Pirinçleri yarım saat suda bekletin. Soğanları tereyağı, az miktar da sıvı yağ ile kavurun.
  • Ardından dolmalık fıstıkları, pirinci kavurduktan sonra (suda bekletilmiş kuş üzümünü de bu noktada ekleyin.) baharatları da ekleyerek tavuk suyunu ilave edin ve pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra pilavı demlenmeye bırakın.
  • Daha sonra didiklenmiş tavuk göğsü, dereotu, maydanozu ilave ederek karıştırın.
  • Hamurunuzu iki yağlı kağıt arasında açın.
  • Pilavı yapmak için seçtiğiniz kalıbı tereyağı ile yağlayın ve bademleri dilediğiniz gibi kalıba yerleştirin.
  • Bademleri yerleştirdikten sonra üstüne açtığınız hamuru oturtun ve elinizle kalıba iyice yerleştirin. İçerisine pilavı aktarın.
  • Sarkan hamurları kenarlarından kıvırarak üstünü  kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak kızarıncaya kadar pişirin.
  • Süre sonunda kalıbı bir tepsiye ters çevirerek hamuru çıkartın ve diğer tarafını da aynı derecede kızarana kadar pişirmeye devam edin.
  • Üstü de tamamen kızardığında fırından çıkartın ve servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025