Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kase
Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kakaolu kat için:
- 2,5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tereyağı
Vanilyalı kat için:
- 2,5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tereyağı
Pepeçura için:
- 2,5-3 su bardağı üzüm suyu
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası (sulandırılmış)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı irmik (orijinal tarifte yok ancak katların birbirine uyumlu olması için koyuyoruz)
Süslemek için:
- 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık, ceviz veya badem (isteğe göre)
Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Kakaolu kat için ayırdığımız malzemeleri tencerede orta ateşte pişiriyoruz. Kıvamı katılaşmaya başlayınca ocağın altını kapatıp tenceredeki karışımı servis için kullanacağımız kaselere bölüştürüyoruz.
- Vanilyalı kat için ayırdığımız malzemeleri tencerede orta ateşte pişiriyoruz. Kıvamı katılaşmaya başlayınca ocağın altını kapatıyoruz. Kaselerdeki kakaolu katın üzerine döküyoruz.
- Tencereye sulandırılmış nişasta, şeker, un ve irmiği alıp üzerine kontrollü bir biçimde üzüm suyunu ekleye ekleye pişiriyoruz. Pepeçura piştikten sonra kaselerdeki vanilyalı katın üzerine döküyoruz.
- Kaseleri dövülmüş ceviz ya da fındıkla süslüyoruz. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyoruz.
Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlının katlarını aynı anda 3 tencere kullanarak yapmaya çalışmayın. Önce kakaolu katı yapıp kaselere bölüştürüp sonra vanilyalı katı pişirmeye başlayın. Bu esnada kakaolu kat kasede soğuyacağı için vanilyalı kat piştikten sonra üzerine çökmeden eklenecektir.