Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı

Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kakaolu kat için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Vanilyalı kat için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Pepeçura için:

  • 2,5-3 su bardağı üzüm suyu
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası (sulandırılmış)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı irmik (orijinal tarifte yok ancak katların birbirine uyumlu olması için koyuyoruz)

Süslemek için:

  • 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık, ceviz veya badem (isteğe göre)

Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kakaolu kat için ayırdığımız malzemeleri tencerede orta ateşte pişiriyoruz. Kıvamı katılaşmaya başlayınca ocağın altını kapatıp tenceredeki karışımı servis için kullanacağımız kaselere bölüştürüyoruz.
  • Vanilyalı kat için ayırdığımız malzemeleri tencerede orta ateşte pişiriyoruz. Kıvamı katılaşmaya başlayınca ocağın altını kapatıyoruz. Kaselerdeki kakaolu katın üzerine döküyoruz.
  • Tencereye sulandırılmış nişasta, şeker, un ve irmiği alıp üzerine kontrollü bir biçimde üzüm suyunu ekleye ekleye pişiriyoruz. Pepeçura piştikten sonra kaselerdeki vanilyalı katın üzerine döküyoruz.
  • Kaseleri dövülmüş ceviz ya da fındıkla süslüyoruz. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyoruz.

Pepeçuralı Sütlü İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Tatlının katlarını aynı anda 3 tencere kullanarak yapmaya çalışmayın. Önce kakaolu katı yapıp kaselere bölüştürüp sonra vanilyalı katı pişirmeye başlayın. Bu esnada kakaolu kat kasede soğuyacağı için vanilyalı kat piştikten sonra üzerine çökmeden eklenecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025