Pepeçura Tarifi
Pepeçura tarifi: Pepeçura için gerekli malzemeler nelerdir? Pepeçura nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kase
Pepeçura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram siyah üzüm
- 1 kilogram su
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı un
Pepeçura tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle derin bir tencereye üzümü ve normal ısıda suyu ilave ediyoruz . Kaynamaya başlayınca 20 dakika kaynatıyoruz.
- Pişen üzümlerin suyunu süzgeç ile süzüyoruz. Üzümlerin suyunu tencereye alıyoruz. Üzerine toz şekeri, mısır ununu ve normal unu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Kaynayınca ocaktan alıp, kaselere paylaştırıyoruz. 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz.