Pepeçura Tarifi
Pepeçura tarifi: Pepeçura için gerekli malzemeler nelerdir? Pepeçura nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Pepeçura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 litre üzüm suyu (1 kilo siyah üzümden)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı mısır unu
Pepeçura tarifi nasıl yapılır?
- 1 kilo kadar siyah üzüm yıkanıp üzerine su eklenerek iyice yoğrulur.
- Daha sonra süzgeçten kabuk kısımları ve çekirdeklerinden arındırılır. Mümkün olduğunca ince süzgeçten geçirilmelidir.
- Daha sonra ocağa alınıp içine şekerini ve mısır ununu ekleyin. Muhallebi yapar gibi sürekli karıştırarak katılaşmasını sağlayın. Bu esnada dibine tutmamasına özen gösterin.
- Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha ocakta tutup kaselerinize sıcak servis edin.
- Ilındıktan sonra dolabınıza kaldırıp soğumasını sağlayabilirsiniz. Ardından servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.
Pepeçura tarifinin püf noktası nedir?
Tadı hafif mayhoş. Ama şekerle birleşince enfes bir tat oluşuyor.