Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pepeçura Tarifi

Pepeçura

Pepeçura Tarifi

Pepeçura tarifi: Pepeçura için gerekli malzemeler nelerdir? Pepeçura nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pepeçura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 litre üzüm suyu (1 kilo siyah üzümden)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı mısır unu

Pepeçura tarifi nasıl yapılır?

  • 1 kilo kadar siyah üzüm yıkanıp üzerine su eklenerek iyice yoğrulur.
  • Daha sonra süzgeçten kabuk kısımları ve çekirdeklerinden arındırılır. Mümkün olduğunca ince süzgeçten geçirilmelidir.
  • Daha sonra ocağa alınıp içine şekerini ve mısır ununu ekleyin. Muhallebi yapar gibi sürekli karıştırarak katılaşmasını sağlayın. Bu esnada dibine tutmamasına özen gösterin.
  • Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha ocakta tutup kaselerinize sıcak servis edin.
  • Ilındıktan sonra dolabınıza kaldırıp soğumasını sağlayabilirsiniz. Ardından servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.

Pepeçura tarifinin püf noktası nedir?

Tadı hafif mayhoş. Ama şekerle birleşince enfes bir tat oluşuyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025