Pepeçura Tarifi
Pepeçura tarifi: Pepeçura için gerekli malzemeler nelerdir? Pepeçura nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pepeçura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pepeçura İçin:
- 1 kg. siyah kokulu üzüm
- 4 su bardağı su
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
Üzeri İçin:
- 1 avuç file antep fıstığı
- 1 avuç dövülmüş ceviz içi
Pepeçura tarifi nasıl yapılır?
- Üzümlerinizi iyice yıkayın. Saplarından ayıklayarak tencerenin içerisine alın.
- Üzerine su ve şeker ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın. Üzümler iyice suyunu bırakıp, eriyene kadar pişirin.
- Ardından büyükçe bir süzgeçten geçirin. Ezilmemiş olan üzümleri kaşık yardımıyla iyice ezin. Elde ettiğiniz üzümlü şekerli karışımından bir kepçe kaseye ayırıp kalanını tencerenin içerisine alın.
- Kepçeyle ayırdığınız üzüm suyunu mısır unuyla karıştırın ve tencereye ilave edin. Ardından buğday nişastasını da ekleyip karıştıra karıştıra yedirin. Karışımı koyulaşana dek kaynatın.
- Karışımı koyulaşana dek kaynatın. Dilediğiniz kıvama geldiğinde kaselere doldurun. Servis kaselerinin içinde bir süre ılımasını bekleyin.
- Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve iyice soğumalarını sağlayın. Soğuyup, kıvamı iyice oturan tatlılarınızı file Antep fıstığı ve ceviz içiyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Pepeçura tarifinin püf noktası nedir?
Kokulu üzüm bulamazsanız, klasik mor üzümlerden de pepeçuranızı hazırlayabilirsiniz.